Verbeter de natuurfotografie van uw telefoon: Ollin Digiscoping System Review

Het Ollin Digiscoping-systeem is zonder twijfel de meest efficiënte digiscoping-opstelling die er is.

Digiscoping is de afgelopen 10 jaar met grote sprongen in populariteit gegroeid. Het maakt het filmen van dieren in het wild van een afstand toegankelijk voor iedereen met een smartphone.

Of je nu een van de vele digiscopingsystemen op de markt gebruikt of gewoon je telefoon zo stil mogelijk achter je optiek probeert te houden, het is de moeite waard om deze herinneringen met mensen te delen. De vooruitgang in de digiscoping-technologie maakt het gemakkelijker dan ooit om afbeeldingen en video’s rechtstreeks op sociale media te delen, aangezien u uw telefoon al gebruikt.

Op de top van al het andere, eerlijk gezegd, het is gewoon leuk. Als je zo ver bent gekomen en in de war bent over wat digiscoping eigenlijk is, laat me je dan informeren.

Digiscoping is in wezen een methode van fotografie of videografie die een externe vorm van vergroting gebruikt. Om het simpeler te zeggen, zoals de meeste mensen het tegenwoordig gebruiken, maak je een foto met je telefoon door een telescoop of verrekijker.

Tot nu toe waren de digiscoping-opstellingen goed, maar niet uitstekend. De meeste systemen waren beter dan je telefoon tegen de optiek houden, maar er was veel ruimte voor verbetering. Ze hebben meestal deze onhandige, extra grote hoesjes voor je telefoon, ze zijn moeilijk aan te sluiten en los te koppelen van je optiek, en ze lijken nooit naadloos op je glas te passen.

Ollin heeft dit allemaal opgelost en het spel in digiscoping ten goede veranderd.

Kortom: Als je het prijskaartje van de kunt slikken Ollin magnetisch digiscoping-systeemhet is de investering meer dan waard en maakt het digiscopen van dieren in het wild gemakkelijker en sneller dan ooit.

Ollin Digiscoping Systeem Review

Overzicht

Het Ollin Digiscoping-systeem is eigenlijk uit frustratie geboren. Oprichter Nathan Goodworth had een hartverscheurende ervaring in het veld met een ander systeem, aangezien de grootste rotsachtige bergbighorn die hij ooit had gezien op een verre heuvel stond.

Kortom, het systeem faalde volledig en liet Nathan achter met onvoldoende beeldmateriaal van een once-in-a-lifetime ram. Hij wilde iets snellers en efficiënters om te profiteren van deze speciale momenten. Zijn antwoord is Ollin.

(Foto/Josh Kirchner)

Ollin is een magnetisch digiscopingsysteem dat elke keer weer zorgt voor een perfecte en veilige uitlijning, en dat alles binnen ongeveer een seconde. Het systeem bestaat uit drie hoofdonderdelen: een oculair dat over de oculaire lens op uw optiek gaat, een hoes voor dat oculair en een zeer onopvallende hoes voor uw telefoon (Magcase). Deze onderdelen werken samen om de meest gestroomlijnde en efficiënte digiscoping-ervaring te bieden.

Via de Ollin-website kunnen mensen hun eigen systeem bouwen. Ollin biedt Magcase opties voor zowel iPhone (iPhone X en nieuwer) als Samsung-apparaten (Galaxy S10 en nieuwer), evenals spotting scope Ollin-adapteropties voor Swarovski, Maven en Vortex.

Compatibele spotting Scopes voor het Ollin-systeem

Functies van het Ollin Digiscope-systeem

Ollin loste een aantal behoorlijk grote problemen bij digiscoping op met een paar eenvoudige functies.

Perfecte uitlijning

Ollin digiscoping-systeem
(Foto/Josh Kirchner)

Een van de meest frustrerende dingen van eerdere digiscoping-systemen was om de juiste uitlijning van je telefoon naar de optiek te krijgen. Er waren altijd wat aanpassingen die kostbare tijd in beslag namen om geweldige beelden te krijgen.

Met de Ollin-systeem, het is absoluut feilloos. De magnetische relatie tussen de Magcase en de Ollin-adapter dwingt bijna een perfecte uitlijning af. Je kunt er letterlijk niet voor zorgen dat het uit de pas loopt. Het laat je niet toe.

Landschap en portret

Ollin Digiscoping System Review - Landschap en portret
(Foto/Josh Kirchner)

Een andere geweldige functie is dat dit magnetische systeem perfect werkt in zowel landschaps- als portretmodus. Dus of je nu kostbaar beeldmateriaal verzamelt voor een jachtfilm in liggende modus of wat portretfoto’s maakt voor TikTok of IG Reels, het Ollin-systeem kan het feilloos doen.

Niet-opdringerige telefoonhoes

Ollin Digiscoping System Review -Telefoonhoesje
(Foto/Josh Kirchner)

Als laatste is er het telefoonhoesje. Nooit eerder was er een digiscoping telefoonhoesje met zo’n laag profiel. Zo dun en strak als het is, het geeft geen enkele functionaliteit op. Het onderdeel dat je telefoon vasthoudt, is even groot als elk onopvallend hoesje dat je in de winkel zou kopen.

En de magneet is nauwelijks merkbaar, waardoor deze gemakkelijk in een zak past zonder dat het aanvoelt als een vreemd gevormde steen.

Mijn ervaring

Ik digiscoping nu al een tijdje, maar heb altijd gemengde gevoelens gehad over de efficiëntie hiervan. Ik ben er zelfs een tijdje mee gestopt vanwege de worsteling om enig kwaliteitsniveau te krijgen. De nadelen waren gewoon niet de moeite waard om mee om te gaan.

Toen ik de Ollin zag, had ik echter het gevoel dat ze mijn gedachten hoorden en dit product speciaal voor mij maakten. Al mijn klachten over digiscoping lijken door dit systeem te worden beantwoord.

Spotting Scope op kamp
(Foto/Josh Kirchner)

ik gebruikte de Ollin-systeem op een recente jacht op muilezelherten in het achterland. De eerste keer dat ik mijn telescoop tevoorschijn haalde en de adapter gebruikte, zei ik: “Is dat het?”

En dat bedoel ik op een goede manier. Ik filmde muilezelherten slechts een seconde nadat ik ze had gespot – helemaal niet bijstellen. Door gewoon mijn telefoon op de spotting scope te plaatsen en op record te drukken, had ik gefocust, bruikbaar beeldmateriaal. Het was onwerkelijk.

Ollin Digiscoop
Een snelle foto van een bok van een muilezelhert die op 700 meter met het Ollin Digiscoping-systeem is gemaakt.

Ik droeg dit ook dagenlang door het achterland. Nooit heb ik het gevoel gehad dat de Magcase omslachtig in mijn zak zat. Sterker nog, ik vergat het steeds af te doen na mijn reis omdat het zo veel op mijn gewone telefoonhoesje leek.

Wat is er mis

Niets is perfect en de Ollin is daarop geen uitzondering. Er zijn een paar nadelen.

Prijs

Het eerste dat me opviel was de prijs van dit systeem. Het is niet goedkoop. Ik weet zeker dat het prijskaartje meer dan een paar mensen ervan zal weerhouden om de trekker over te halen – $ 179 is een behoorlijke investering voor iemand als ze gewoon voor de lol willen digiscopen.

En omdat het geen universeel systeem is, moet je nog meer groen overslaan voor verschillende optica en misschien een nieuwe telefoon. Dat gezegd hebbende, betalen we veel meer voor andere stukken jachtuitrusting die we veel minder gebruiken.

Schuine spotters

Ollin - Schuine spotters
(Foto/Josh Kirchner)

Om mijn statiefpoten niet steeds te moeten aanpassen, draai ik het schuine gedeelte van mijn spotter vaak naar de ene of de andere kant. Toen ik dit deed tijdens mijn recente jacht op muilezelherten, was ik niet in staat om het Ollin-systeem te bevestigen zoals ik het wilde zonder ook de Ollin-adapter te hoeven draaien – zodat het goed zou samengaan met de Magcase. Dit is geen gemakkelijke taak omdat de Ollin zo nauw op de scope past.

Geen verrekijkeroptie

Zoals je misschien hebt gemerkt is er bij Ollin geen optie voor een verrekijkeradapter. Nou, nog niet. Dus voor degenen die willen afvallen en geen spotter bij zich willen hebben, kunt u het Ollin-systeem niet gebruiken.

Beperkte opties

Op dit moment zijn er slechts een beperkt aantal telescopen waarmee het Ollin systeem compatibel is. Ik weet zeker dat dit iets is dat Ollin zal aanpakken om het systeem toegankelijker te maken voor een breder publiek, maar het is toch het vermelden waard.

Laatste gedachten

Ollin Digiscope-testen
(Foto/Josh Kirchner)

We hebben geluk als jagers. De dingen die we in het veld zien zijn ronduit verbazingwekkend en weinig anderen zullen de bezienswaardigheden ervaren die we zien. Sinds digiscoping op het toneel verscheen, is het een feest om deze herinneringen vast te leggen en mee naar huis te nemen.

Soms zijn die momenten vluchtig en moeilijk om zowel vast te leggen als te ervaren. Het Ollin Digiscoping-systeem speelt daarop in en stelt ons in staat om deze herinneringen sneller en efficiënter vast te leggen dan ooit tevoren.

En hoewel de Ollin een beetje duur is, zijn de herinneringen die we in het veld vastleggen echt onbetaalbaar. Deze aankoop is voor mij een no-brainer.

Als je de ruimte in je budget kunt vinden, is dit systeem een ​​voor de hand liggende keuze.

Controleer de prijs bij Ollin

creditSource link

Parasols zonwering
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart