Faction Skis ontvangt B Corp-certificering voor positieve sociale impact

Faction Skis heeft samen met moederbedrijf Full Stack Supply Co. en FW Apparel de felbegeerde B Corp-certificering behaald, die de ecologische en sociale impact van bedrijven evalueert.

Veel bedrijven beweren duurzame bedrijfspraktijken te volgen, maar veel minder slagen voor de B Corp-test. Het in Zwitserland gevestigde Faction Skis is net B Corp-gecertificeerd, kondigde het bedrijf deze week aan, na een streng testproces te hebben doorstaan.

Faction Skis ontving de certificering van non-profit B Lab, dat in 2006 begon met het idee om de impact van bedrijven te meten. Het moederbedrijf van de factie Full Stack Supply Co.en zusterbedrijf FW Apparel, kregen ook het predicaat.

Het behalen van de B Corporation-status betekent dat bedrijven moeten voldoen aan “hoge normen van sociale en milieuprestaties, verantwoordingsplicht en transparantie”, aldus de B Lab-website.

Voor Faction Skis betekende dat een beoordeling door een derde partij die de impact op werknemers, klanten, leveranciers, de gemeenschap en het milieu meet. Terwijl Faction slechts een score van 80 nodig had om de certificering te ontvangen, gaf B Lab hen een 93,5.

“De kracht van Faction ligt in de kracht van The Collective”, zegt Alex Hoye, medeoprichter en CEO van Faction. “Als we samenkomen, kunnen we geweldige dingen bereiken, zowel door onze collectieve acties als door druk uit te oefenen op verandering op de schaal die de mensheid nu nodig heeft.”

Bedrijven voor het bouwen van een gemeenschap

Factieatleet Sophia Rouches skiën; (foto/fractie)

In de particuliere sector zijn bedrijfsleiders begonnen met het omarmen van verantwoordelijkheid.

Misschien illustreert geen enkel voorbeeld deze zee van verandering in het kapitalistische denken zo goed als outdoorbedrijf Patagonia, dat aan de top van B Lab’s staat “Beste voor de wereld” lijsten. Maar Patagonië-oprichter Yvon Chouinard deze week een enorme stap verder gegaanwaarin werd aangekondigd dat het miljardenbedrijf zich nu zou richten op het milieu in plaats van op winst.

Maar hoe meet je hoe verantwoordelijk een bedrijf werkelijk is? Dat is waar B Lab binnenkomt.

Voor Faction Skis weerspiegelde de hoge score de nadruk op duurzame productie; het produceert ski’s in een fabriek voor 100% hernieuwbare energie in Oostenrijk.

Dat alleen al vermindert de CO2-uitstoot van producten met bijna 50%, aldus het bedrijf. Faction maakt ook ski’s met duurzame houten kernen die zijn geoogst met FSC-geaccrediteerde partners. De grondstoffen worden lokaal ingekocht en Faction gebruikt waar mogelijk gerecyclede materialen.

Faction berekent ook elk jaar zijn totale CO2-voetafdruk “om weloverwogen beslissingen te nemen” over hoe deze te verminderen en doneert aan non-profitorganisaties zoals Protect Our Winters en 1% for the Planet. Zelfs wanneer het bedrijf maakt zijn skifilmsproberen managers het gebruik van “energie-intensieve” apparatuur en transport te vermijden.

“We zien een gezond bedrijf als een middel om een ​​gemeenschap op te bouwen”, zegt Sara Asmoarp, Faction’s Global Head of Supply Chain en ESG in het persbericht.

We zijn er trots op onszelf te mogen rekenen tot deze groep baanbrekende bedrijven die een wereldwijde beweging leiden voor een inclusieve, rechtvaardige en regeneratieve economie.”

Ga voor meer informatie over de milieu- en sociale programma’s van Faction naar haar website.

rei berkley
Tweede REI-winkel stemt om te verenigen
De nieuwe golf van vakbondsvorming die door Amerikaanse bedrijven raasde, ging donderdag verder met de tweede REI-winkel om een ​​vakbond te vormen. Lees verder…

creditSource link

Parasols zonwering
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart