Kijk hoe Desert Racer Chris Blais terugkeert naar de race die bijna zijn leven kostte


In 2007 liep motorcoureur Chris Blais een levensveranderende blessure op die een einde aan zijn carrière had moeten zijn. Vijftien jaar later kwam hij terug om de race te veroveren die bijna alles kostte.

Chris Blais maakte naam in enkele van de meest brute woestijnmotorraces ter wereld. Top Amerikaanse rookie op de 2005 Dakarvierde overall in 2007. Meerdere podiumplaatsen in de Baja 500 en Baja 1000. Je snapt het idee.

Toen hij de langste offroad-race in de Verenigde Staten pre-runde, crashte Chris. Voorafgaand aan de race van Vegas naar Reno in 2007, liep hij door het ongeval een levensveranderende dwarslaesie op. Het resultaat: hij verloor het gevoel vanaf de borst naar beneden.

Binnen enkele maanden reed de onstuitbare Blais weer. Op vier wielen in plaats van twee, dankzij de opkomst en stijgende populariteit van de side-by-side. Niet lang daarna racete en won hij weer.

In 2021 keerde hij terug naar de race die bijna alles kostte. De Vegas naar Reno: 500 mijl van de woestijn van Nevada, en zoals hij al heeft geleerd, meedogenloos terrein.

Can-Am’s 72 Hours-serie brengt ons samen met Chris in de cockpit terwijl hij zich erop voorbereidde, en keerde vervolgens terug naar het evenement met een speciaal aangepaste Can-Am Maverick X3 inclusief handbediening.

Het evenement verliep niet vlekkeloos; niets zoals deze uitdaging zal. Remproblemen en mechanische problemen zorgden ervoor dat de run tot diep in de nacht werd gesleept.

Je moet kijken om te zien hoe de race verliep en om Chris, zijn vrienden en zijn familie zijn verhaal te horen vertellen – een verhaal van een racer die weigerde een droom opgeven.

Looptijd: 16.5 minuten

Off-road race in Mad Max-stijl: jouw gids voor Rebelle Rally 2021
De Rebelle Rally is een autorace van een week door de Amerikaanse woestijn. Geen mobiele telefoons, geen GPS – alleen een kompas, een kaart en wat ouderwetse kameraadschap. Het begint op zaterdag 9 oktober. Lees meer…
Evan Williams

Door Evan Williams

Evan kwijlt over auto’s sinds hij leerde lopen. Sindsdien heeft hij gewerkt aan het beheersen van het kwijlen en zijn interesses uitgebreid met wandelen, fietsen en kajakken. Hij ging naar school voor techniek, maar maakte de overstap naar een meer bevredigende carrière en schrijft al bijna tien jaar auto- en buitennieuws

Onderwerpen: Motoren, ATV

Trefwoorden: video, Chris Blais, Vegas naar Reno

creditSource link

Parasols zonwering
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart