‘Spoketober’ brengt een maand van fietsevenementen naar het zuidwesten van Colorado

Spoketober, de eerste jaarlijkse viering van Durango-fietsen, omvat een loterij van $ 7.000 voor een vakantie van een week om te genieten van de fietsgerelateerde activiteiten van de stad.

De toeristenorganisatie van Durango biedt een maand lang aan evenementen in oktober vieren we de fietsgemeenschap van de stad.

De eerste jaarlijkse “Spoketober” omvat sociale attracties, een filmfestijn en meet-and-greets in de aanloop naar een Halloween-parade. Het wordt aangekondigd als een viering van Durango’s “hechte en gepassioneerde” gemeenschap van fietsers.

Naast de voor de hand liggende promotiemogelijkheid, belichten de evenementen het werk van de lokale bevolking. Door tientallen jaren van “toewijding en zweetgelijkheid” van bewoners, is Durango een topbestemming voor fietsen geworden, zei Visit Durango in een persbericht.

“We hopen een leuke programmeermaand te creëren voor zowel de lokale bevolking als bezoekers, allemaal in een tijd waarin Durango bloeit met ongelooflijke herfstkleuren”, zegt Rachel Brown, uitvoerend directeur van Visit Durango.

Naast verschillende groepsritten, zal Spoketober een fietsrecycling- en up-cycle clinic en een “community cruise” met de Adaptive Sports Association omvatten. Verwacht in oktober profrenners zoals Ned Overend, Todd Wells, Payson McElveen, Howard Grotts en Ellen Campbell te ontmoeten.

Hans Hollenbeck cruise in de 2022 Iron Horse Classic Bike Race deze zomer; (foto/Bezoek Durango)

Van 7 september tot 30 oktober biedt het evenement ook een loterij met een weeklange vakantie in Durango als prijs. Het pakket van $ 7.000 omvat een hotelverblijf van 3 nachten en een 3-daagse rondleiding langs singletrack-trails. Het komt ook met een “fietswinkel winkelen”, evenals fietsverhuur en een reis naar Durango Hot Springs.

Lees meer en voer nu in.

Durango’s groeiende fietsgemeenschap

Net als veel andere kleine steden in Colorado is Durango de afgelopen jaren snel gegroeid. Voor omwonenden biedt die groei een allegaartje.

Hoewel de stad steeds onbetaalbaarder is geworden, zien veel inwoners nog steeds de aantrekkingskracht van Durango. Dat is inclusief de 300 mijl van singletracks en tal van Olympische atleten in residentie.

“Hoe behoud je het beste aan Durango en heb je nog steeds een levendig toeristisch bedrijf en verlies je je culturele identiteit niet?” Jasper Welch, een gemeenteraadslid van Durango, vertelde: De Durango Herald eerder dit jaar.

rim trail durango
Een familie fietst op de Rim Trail tijdens de herfst in Durango; (foto/Bezoek Durango)

“Durango is een heel speciale plek voor fietsers vanwege de paden die we hebben en onze fietsgemeenschap”, zegt Rotem Ishay, directeur van Team Durango Segment 28, een raceteam voor lokale ontwikkeling. “Ons uitgebreide trailsysteem verwelkomt ruiters van alle niveaus, van beginners tot professionals.”

Voor de toeristen van de stad zijn gemeenschapsgerichte festivals zoals Spoketober een goede plek om te beginnen.

Bekijk de volledige kalender van Spoketober-evenementen.

Durango Dirt Fondo
Een vuile goede tijd in Colorado: Todd’s Durango Dirt Fondo
Durango, Colorado, is een beetje een walhalla voor het versnipperen van mountainbikers. En voor degenen die legendes over hun ellebogen willen wrijven, is er geen veel beter evenement dan de vierde jaarlijkse Todd’s Durango Dirt Fondo. De ‘big ride’ vindt plaats op 15 september. Lees meer…

creditSource link

Parasols zonwering
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart